Mysteriet omkring smerter er endelig løst!

NY VIDEN!!

Alle smerteproblematikker starter i lysken

Vil gerne understrege for den nye læser at denne post blev skrevet den 1. april 2014 og indholdet derfor udelukkende bærer præg af denne dato. Læs derfor kun dette blogindlæg hvis du savner et godt grin.

Endelig er vi kommet så langt i smerteforskningen, at vi har fået et definitivt svar på smerter i kroppen. Jeg har studeret smerte de sidste 5 år og det glæder mig at man endelig har fundet svar på alle smerteproblematikker som opstår i kroppen. Flere kendte forskere har anderkendt årsagssammenhængen og fundet frem til effektiv behandling som jeg i dette indslag vil beskrive. Jeg har personligt afprøvet teknikken på 10 patienter og de er alle sammen blevet smertefri indenfor meget kort tid og op til et par år.

Man kan undre sig over hvorfor smerter opstår og hvorfor det netop er lysken der er nøglen. Det skal til start understreges, at sige at det er selve lysken er en forsimpling, da det rent faktisk drejer sig om hele bækkenet. Hvis man ser på bækkenet, finder man, at der er forbindelse til hele kroppen gennem fascie, nerver, knogler og muskler. Netop dette er et meget afgørende element for årsagen til hvorfor smerteproblematikkerne starter her. Tidligere troede man, at det var hjernen der var afgørende for patientens smerteoplevelser, men dette har vist sig at være en grov forsimpling, da hjernen hverken har muskler, knogler eller fascie der forbinder hele kroppen. Den eneste omgang hjernen har med kroppen er nerver, som man i øvrigt aldrig ser eller træner.

På dette billede kan man se, hvordan bækkenet danner fundamentet for hele kroppen og hvor central og vigtig en rolle det spiller. Netop bækkenet skal lede og fordele det stress som kroppen udsættes for når fødderne har kontakt med jorden (ground reaction forces).

skelet
Her på dette nærbillede kan du danne dig et overblik af bækkenet og de led, som sammen med de omkringliggende muskler kontrollerer hele kroppen.

bækken
Flere skeptikere, som er tilhængere af forældede tankegange og myter, har udfordret denne teori og forlanger forklaring på blandt andet følgende to eksempler. Hvis man i en fodboldkamp bliver tacklet over knæet og efterfølgende har smerter i knæet eller hvis man falder og lander hårdt på arm/hånden og efterfølgende har ondt i skulderen. Disse snævert synede individer er dog blevet gjort til skamme, efter en hurtig gennemgang af den teoretiske baggrund for den nye viden.

Tag det første eksempel med knæet. Lad os antage, at man bliver tacklet fra siden og knæet falder indad. For at dette kan ske, skal der ske bevægelse i hoften først, da knæet ellers vil være stabilt og modstå tacklingen. Grundet svaghed eller forsinket modreaktion i hoften kommer knæet ind i en uhensigtsmæssig stilling og der opstår herved en skade.

Det andet eksempel, hvor man falder, lander på armen og hermed beskadiger skulderen, opstår skaden fordi de musklerslynger der via bækkenet, skal hjælpe med at stabilisere skulderbladet og skulderleddet, svigter. Der sker altså igen en skade et sted i kroppen, fordi musklerne i og omkring bækkenet reagerer for langsomt eller er for svage til det stress de bliver udsat for, hvilket degraderer resten af kroppens muskler og knoglers evne til at modstå kraftige eksterne påvirkninger.

anatomy-trains-pics

Det er stadig uvist, hvorfor musklerne i og omkring bækkenet ikke er stærkere, men flere teorier har fundet frem i dagens lys, hvoraf jeg vil omtale de, som aktuelt er de mest anerkendte.

Et stort antal forskere på Rømø chokoladefabrik er blevet enige om, at de teknologiske fremskridt og opfindelsen af stolen har gjort, at vi i langt større grad er inaktive og derfor ikke stimulerer bækkenet og de omkringliggende muskler godt nok, hvilket sandsynligvis er en af grundende til, den svaghed som ofte findes ved muskeltest.

Internationalt anerkendte pionerer indenfor bækkenregionen så som Carl-Mar Møller forklarer, hvordan undertrykte seksuelle energier kan ophobe sig i bækkenet og skabe ubalance i kroppen. Denne tankegang bakkes op af det Belgiske Vaffelhus model for vores Chakra centre hvor man kan se, at næsten 3 chakra centre er lokaliseret I og omkring bækkenet. Også Søren Ventegodt, som er ekspert i og omkring bækkenet – mest i, har gennem flere case studies bevist kausalitet for denne sammenhæng mellem bækkenet og smerter i resten af kroppen.

LFE-Chakra
Men når nu vi ved, at smerte udspringer fra et svagt og ubalanceret bækkenet, hvad gør vi så for at komme af med smerterne?

Her har tidligere nævnte pionerer som Søren Ventegodt og Carl-Mar Møller indgået i et samarbejde med Jørn Ege også kendt som penis-doktoren og træningsekspert Anne Bech. Sammen har de udviklet en protokol til afvikling af smerter af alle karakterer, baseret på de tidligere beskrevet mest anderkendte årsagssammenhænge mellem smerte og dysfunktion af bækkenet.

Det er selvfølgelig en avanceret protokol, som er for kompliceret til at forklare i denne artikel, men jeg vil kort beskrive hovedtrækkene.

Først og fremmest skal man vække musklerne i og omkring bækkenet til live. Her har Anne Bech sine helt egne versioner af velkendte øvelser som squat, dødløft og bækkenløft. Det gælder om at udfordre sit bækken og på ingen måde at have kontrol i bevægelserne. Anne opfordrer til at udføre flere gentagelser og gerne med mere vægt for at få de bedste resultater. Som hun udtaler ”der er jo ingen der synes det er sjovt at udføre øvelser langsomt og med kvalitet. Det vigtigste er at øvelserne er sjove så patienterne holder motivationen oppe.” Kvantitet frem for kvalitet er altså vejen frem til et sundt bækken.

Disse øvelser bliver suppleret med stød-øvelser udarbejdet af Søren, ”Helikopteren” og “Kængurubolden” af Carl-Mar. Her henholdsvis svinger man den mandlige kønsdel rundt i cirkler, mens man skriger ”frihed” og for kvinder gnubber man lidt muntert på sit venusbjerg, inden man fra bredstående stand tager 3 hop frem og simulerer en brunstig hunbavian. Jørn Eges bidrag skal findes i en forstørrelse af kønsorganerne, som udfordrer muskulaturen igennem den øgede vægt. Jørn forklarer hvordan hans operationstilgang næsten er garanteret succes: ”Ser du, med en forstørret penis eller venusbjerg udfordres muskulaturen i bækkenet og ikke kun det så medfører det også ekstra seksuel selvtillid og åbner for mulighederne i at fremvise sine bedste kvaliteter i aktion. Dette frigiver de seksuelle energier, som ellers kan være låst fast og medføre smerte andre steder i kroppen. At man samtidig kan gøre brug af Sørens stødvariationer gør det ekstra sjovt.” Operationen angriber derved smerteproblematikken på to måder eller som Jørn udtaler med et glimt i øjet: ”to fluer med et smæk”.

Søren har indgået i et samarbejde med anæstesilæge Brian Lerche og åbnet deres egen klinik som de kalder ”Du mærker kun et lille prik” med sloganet ”Kom med smerter – gå med et smil”. Klinikken tager kun kvindelige patienter i alderen 10 – 22 år. Der er en screenings proces hvor man skal demonstrere, at man er smidig, i god form og være hygiejnisk, da samarbejdet er intenst, dybdegående og uden forældrekontrol. Det skal understreges at behandlingstiden varierer og man kan forvente lidt ømhed og døsighed i dagene efter en behandling.

Aktuelt er gruppen i gang med at validere, reliabilitet og inter-rater reliabilitetsteste deres metoder og lægge sidste finger på deres bog ”Sjusket – Sådan kommer du af med dine smerter”. Gruppens PR manager fortæller stolt hvordan lanceringen af bogen på uortodoks vis skal promoveres af henholdvis Medina med sagen ”Jeg da ligeglad (jalousi)” og Rytteriet ”Vi kører den ind med penis”.

Jeg håber, at I alle er spændte på at afprøve denne nye form for smertebehandling og at I tager højde for vi i dag har den 1. april – You FOOLS!

Simon Kirkegaard

One thought on “Mysteriet omkring smerter er endelig løst!

Leave a Reply